
Prajitura cu mere este un desert ideal oricarei ocazii, indiferent ca este vorba despre o petrecere cu prietenii sau o sarbatoare petrecuta cu familia.
Ingrediente pentru aluat:
- 2 oua
- 12 linguri faina alba
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 9 linguri zahar
- 1 lingura praf de copt
- 1 kilogram de mere
- zahar
- scortisoara
- Pentru aluat: se vor mixa ouale cu zaharul si uleiul, dupa care, intr-un bol, se vor amesteca faina cu praful de copt si laptele. Se intind doua foi de aluat.
- Pentru stratul de mere: se vor curata merele, se vor taia felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care il lasa, iar cand sunt calite, se presara o jumatate de lingurita de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
- Se unge tava cu putin ulei, se pudreaza cu faina, dupa care se asaza prima foaie din aluat, apoi se adauga stratul cu mere. Se va asaza a doua foaie din aluat si se va intepa din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla si a se coace uniform. Se va da la cuptor pret de 40 de minute.
- Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca. Se va presara apoi zahar pudra deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu