joi, 19 noiembrie 2015

Prajitura cu mere

Prajitura cu merePrajitura cu mere este o reteta de desert care se prepara usor si repede, rezulatul fiind unul satios si foarte gustos.
Prajitura cu mere este un desert ideal oricarei ocazii, indiferent ca este vorba despre o petrecere cu prietenii sau o sarbatoare petrecuta cu familia.
Ingrediente pentru aluat:
  • 2 oua
  • 12 linguri faina alba
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 1 lingura praf de copt
Ingrediente pentru stratul de mere:
  • 1 kilogram de mere
  • zahar
  • scortisoara
Mod de preparare pentru prajitura cu mere:
  • Pentru aluat: se vor mixa ouale cu zaharul si uleiul, dupa care, intr-un bol, se vor amesteca faina cu praful de copt si laptele. Se intind doua foi de aluat.
  • Pentru stratul de mere: se vor curata merele, se vor taia felii si se calesc cu zahar pana scade sucul pe care il lasa, iar cand sunt calite, se presara o jumatate de lingurita de scortisoara si se lasa sa se racoreasca.
  • Se unge tava cu putin ulei, se pudreaza cu faina, dupa care se asaza prima foaie din aluat, apoi se adauga stratul cu mere. Se va asaza a doua foaie din aluat si se va intepa din loc in loc cu furculita, pentru a nu se umfla si a se coace uniform. Se va da la cuptor pret de 40 de minute.
  • Dupa ce se scoate din cuptor, se lasa sa se racoreasca. Se va presara apoi zahar pudra deasupra.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu